Celý příběh pekárny začal v roce 2006, v obci Oříkov u Sedlčan. Profesionálka v oboru Věra Zemanová, která Zemanku řídila, je dodnes duší podniku. Jan Zeman má na starost celou pekárnu i s provozem. Už z těchto pár řádků můžeme cítit rodinnou atmosféru.
Pojďme se podívat na samotnou výrobu. Všechny suroviny jsou bio, to znamená, že zákazník dostane produkt bez umělých ztužených tuků, barviv, aromat, bílého cukru a chemických konzervantů. Díky tomu Zemanka dostala celou řadu certifikátů (např. International Food Standard), licenci od společnosti The Vegan Society a bezlepkovou licenci Sdružení celiaků České republiky.
Když už bio, tak rovnou eko. „V Zemance uplatňujeme pravidla ekologicky šetrného provozu. Používáme pouze ekologické čisticí prostředky, zejména s bio složkami, recyklované kartony a papíry a odebíráme energii pouze z obnovitelných zdrojů společnosti Nano Energies,“ dočtete se na stránkách pekárny.
Pečivo a dobroty nenajdete jen u Sedlčan, ale i v kamenných a bezobalových prodejnách a dalších řetězcích, jako je Rohlík, Košík nebo Albert. Kromě toho produkty vyváží do 11 evropských zemí.